Yksi niistä hetkeistä elämässä, jolloin ymmärrät, että ”siksi shampoolla on käyttöohje”, on se, kun tajuat, että olet tehnyt jotain väärin vuosikausia. Olipa kyse sitten siivoamisesta, sängyn petaamisesta, kodinkoneiden käytöstä tai jopa perustarpeiden tyydyttämisestä.
Sisällysluettelo
Mutta yksi hämmästyttävimmistä asioista on, kun teet jotain väärin siivouksessa . Olet todennäköisesti lapsesta asti, mutta ei kovin hyvin, pessyt astioita. Vaikka se voi tuntua oudolta, siihen on tietty tekniikka, eikä kyse ole vain astioiden ja ruokailuvälineiden pyyhkimisestä saippualla.
Mitkä ovat oikeat astioiden pesuvaiheet?
Astioiden pesu vaatii tiettyjä toimia. Ravintoloiden omistajat, pesuaineiden valmistajat ja jotkut asiantuntijat antavat omia suosituksiaan, mutta hyvä uutinen on, että lähes kaikki ovat yhtä mieltä muutamasta yksinkertaisesta vaiheesta, jotka paitsi parantavat pesuprosessia, myös auttavat sinua järjestämään astiat paremmin. Tässä on muutama vaihe, jotka sinun tulee suorittaa:
- Lajittele astiat likaisuuden mukaan : tarkista astiat, niiden likaisuus ja koko. Ihannetapauksessa aloita ruokailuvälineistä, lasista, kuppeista ja lautasista ja jätä kattilat ja paistinpannut viimeiseksi.
- Liota likaisimmat esineet: lautaset ja paistinpannut ovat lähes aina likaisimpia, joten on parempi liottaa niitä, kun peset kevyempiä esineitä. Saippua ja lämmin vesi helpottavat tällaisten esineiden pesua.
- Pue käsineet : saippuan sisältämien aineiden, lian ja jopa myrkyllisyyden vuoksi on parasta käyttää lateksikäsineitä. Ne estävät myös lasien tai kuppien putoamisen.
- Kuuma, lämmin ja kylmä vesi : hopeaesineet on materiaalin ja likaisuuden mukaan suositeltavaa pestä kylmällä vedellä. Lasiesineille ja lautasille on parasta käyttää kuumaa vettä likaisuuden mukaan ja pestä niitä pyörittelevillä liikkeillä myötäpäivään. Sama koskee kattiloita ja paistinpannuja: liottaminen auttaa poistamaan lian, mutta täydelliseen puhdistukseen on parasta käyttää kuumaa vettä.
Lisäohjeita astioiden pesemiseen
Kyse ei ole vain astioiden pesujärjestyksestä ja -tavasta, vaan myös lisätoimenpiteistä, joilla keittiö pidetään puhtaana. Samat asiantuntijat suosittelevat seuraavaa:
- Vaihda sieni säännöllisesti : ihannetapauksessa se tulisi vaihtaa 7–20 päivän välein.
- Puhdas astiankuivain : astiankuivain on yksi niistä esineistä, jotka on pidettävä puhtaina, koska juuri siellä kuivataan juuri pestyt astiat. Siksi älä unohda pitää sitä kunnossa.
- Käytä kuumaa vettä: kuuma vesi tappaa bakteereja, poistaa näkyvät ja piilevät likatahrat, liuottaa rasvaa helpommin, lyhentää kuivumisaikaa ja tekee joistakin tuotteista vähemmän tahmeita. Muista käyttää sitä astioita pestessäsi.
- Älä jätä likaisia astioita pitkäksi aikaa: astioiden, kattiloiden, paistinpannujen ja ruokailuvälineiden avoin säilytys luo suotuisan ympäristön tuholaisille, hyönteisille ja bakteereille. Siksi tartuntojen ja niistä johtuvien sairauksien välttämiseksi on parempi pestä astiat heti, kun ne likaantuvat.